Alustar med provisoriske bygningsheiser og stillas til Nye SUS

By in
2973
Alustar med provisoriske bygningsheiser og stillas til Nye SUS

Sola-selskapet Alustar skal levere bygningsheiser og stillaser til Nye SUS. Avtalen er gjort sammen med underleverandør Cramo som har heisleveransen. Kontrakten har en samlet verdi på 12,5 mill. kroner inkludert mva.

– Vi ser frem til å samarbeide med det som per nå er landets største byggeprosjekt, og skal i løpet av våren komme i gang med arbeidene her på Nye SUS, sier Arild Asgautsen, leder i Alustar Services.

Aluminiumsstillaset Alustar, som blir produsert på Sola, skal sikre og støtte arbeidet i høyden på flere deler av byggeplassen for Nye SUS.

Alustar skal også montere aluminiumsstillasene på flere steder med innvendig arbeid, det gjelder aula/auditorium og på teknisk sentral.

Cramo Rogaland som holder til i Sandnes skal levere 13 provisoriske heiser til sykehusbyggingen og kommer til å være en viktig bidragsyter til at store menger utstyr, materialer og elementer kommer til rett etasje og rett sted i byggeperioden.

Bygningsheisene er av typen Geda P18, og har en løftekapasitet på 2000 kg. Det blir satt opp ca. to heiser per bygningsfløy. Når arbeidene starter innendørs skal det transporteres inn store mengder materialer til byggearbeidene. Heisene blir svært viktige for å få materialene inn i bygget for alle entreprenørene som har leveranser til Nye SUS.

– Dette er et flott oppdrag for oss, vi er stolte over å få levere til et så viktig bygg som Nye SUS er for vår region. Med dette skal vi gi vårt bidrag til at arbeidsfolkene får en trygg og sikker heisløsning gjennom byggeperioden, sier Tore Soland, salgskonsulent i Cramo Rogaland.

Alustar og Cramo anslår at de vil sysselsette 11 personer med denne kontrakten.

– Uten stillaser og bygningsheiser kommer vi ikke langt, dette er en viktig leveranse til byggeprosjektet for nytt universitetssjukehus i Stavanger. Igjen ser vi at lokale selskaper vinner frem i våre anbudskonkurranser, og det er fint. I en pandemi er det fint å ha medarbeidere som er fra vår region, det gir en økt robusthet på byggeplassen, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS.

På bildet; fra venstre, Martin Husebø daglig leder Alustar, Lars Egil Borsheim, prosjektleder bygg Nye SUS, Arild Asgautsen, leder Alustar Services, Ragnhild M Bøe, prosjektleder logistikk Nye SUS og Tore Soland salgskonsulent Cramo. Foto: Ingveig Tveranger, Nye SUS.

For mer informasjon kontakt:

  • Kari Gro Johanson, prosjektdirektør nye SUS, mobil 91 39 22 84, gro.johanson@sus.no
  • Martin Husebø, daglig leder Alustar, mobil 90 75 16 45, mah@alustar.no
  • Arild Asgautsen, leder Alustar Services, mobil 94 17 67 90, ara@alustar.no

Helse Stavanger HF, Stavanger universitetssjukehus er et av landets seks universitetssykehus og Norges tredje største akuttsykehus. Med nærmere 8000 medarbeidere fra over 30 nasjoner betjener vi en befolkning på 370 000 i 15 kommuner i Sør-Rogaland. Universitetssykehuset har som en del av spesialisthelsetjenesten, fire primære ansvarsområder. Det er pasientbehandling, forskning, utdanning av helsepersonell og opplæring.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)